Pupillen 1

Op de foto, onder, v.l.n.r.: Rom, Bodhi, Raphael, Milo en Joel
Midden v.l.n.r.: Joran, Nyam, Shaun, Claudio en Loris
Boven v.l.n.r.: Coach Gedeon en Coach Randy
Niet op de foto: Coach Fleur

Over Pupillen 1

Quick heeft sinds dit jaar voor het eerst twee pupillenteams. Pupillen 1 bestaat uit enthousiaste jongens en meiden in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar die al een beetje ervaring hebben en dit jaar honkbal op een hoger niveau willen ontdekken. Ze trainen elke dinsdag van 17:30 uur tot 19.00 uur op het veld van Quick en  spelen elke zaterdag een wedstrijd. De coaches van de pupillen zijn Randy, Gedeon en Fleur. 

Ook meespelen met de pupillen?

Quick groeit heel snel en daarom hebben we een tweede pupillenteam opgezet waarin nog ruimte is voor een paar spelers -  meld je dus snel aan via het inschrijfformulier, dan word je uitgenodigd voor een vrijblijvende training!

Wedstrijdverslagen

De eerste wedstrijd van 2015: AHC Quick pupillen-1 tegen Thamen-1

Op 11 april speelden de pupillen-1 tegen Thamen-1. Om 12.00 was er nog volop regen, maar toen de wedstrijd begon, werd het gelukkig droog. De pitcher Raphael begon uitstekend: de eerste slagman kon het veld na 3-slag verlaten, en de tegenpartij haalde slechts 1 punt bij de eerste slagbeurt. De eerste slagman Nyam kon met 4 wijd gratis naar het eerste honk rennen. Vervolgens gaf Rom de bal een enorme mep en kon hij lekker doorlopen naar het tweede honk. Maar helaas geen puntjes bij deze slagbeurt. Het wordt al gauw 3-0 voor de tegenpartij. De Pupillen van Quick slaan er lekker op los, zo ook Joel. Maar de puntjes blijven achterwege. Rom en Bodhi  gooien ook nog een paar mooie ballen als zij Raphael als pitcher aflossen.
En dan gaat ook het zonnetje nog even schijnen.
De tegenpartij lijkt hier nog meer energie van te krijgen: ze winnen uiteindelijk met 10-0. Maar de pupillen hebben prachtig gespeeld tijdens hun eerste wedstrijd!

Door: Eline (moeder van Nyam)

Wedstrijd nummer 2: AHC Quick pupillen-1 tegen Vennep Fleyers-1

Zaterdag 25 april speelden de pupillen-1 tegen het team Vennep Fleyers-1. De weergoden waren ons nog steeds niet gunstig gezind, want er was geen zonnetje te zien. Maar wat was het een mooie wedstrijd.
Een mooi begin: Raphael gooit 3 slag, een mooie vangbal van Shaun en de derde slagman gaat ook uit: een wissel met nul punten voor de tegenstanders.
Een paar mooie klappen van Rom, Raphael en Bodhi brengt de pupillen op de stand van 1-0. De tegenpartij vecht terug met 2-1 en het team uit Nieuw Vennep komt lekker in de wedstrijd. Nyam gaat pitchen, Raphael neemt het catchen over van Bodhi. Er  wordt hard gevochten voor een snelle wissel. Bij de volgende slagbeurt komen de pupillen terug met 4-3, door mooie klappen van Raphael en Rom.
Uiteindelijk weet de tegenpartij nog 3 punten te scoren: het wordt 7-3. Het was weer heel spannend!

Door: Eline (moeder van Nyam)

Geef je op voor onze jeugdteams

Vul nu het formulier in en we nodigen je uit voor een training!

Quick is hard op zoek naar nog meer jeugdspelers, doe je een keertje met ons mee?

sluiten