Informatie voor ouders

Quick is een leuke en gezellige vereniging. Ideaal om te beginnen met BeeBall of honkbal.

Quick heeft een Beeball team, een pupillenteam en een aspiranten team waar uw kind van harte welkom is. Honkbal is een echte zomersport. Het wedstrijdseizoen loopt van april tot oktober met een zomerstop tijdens de zomervakantie. Uw kind speelt honkbalwedstrijden in het weekend en traint een keer in de week, op dinsdag- of donderdagavond. Van november tot maart wordt er door de Quick jeugd in de zaal getraind.

Honkbal bij Quick is veilig

Honkbal is een relatief veilige sport. We gebruiken goede bescherming zoals helmen, een tok voor de jongens en een catcherpak. Ook gebruiken we zachtere honkballen bij de jeugd. Er is in deze sport vrij weinig fysiek contact wat de kans op blessures verkleint.

Honkbal bij Quick is voor iedereen

In de Beeball-, pupillen- en aspirantenteams spelen jongens en meisjes samen in één team. Naast de fysieke veiligheid vinden we het bij Quick vooral belangrijk dat uw kind zich in onze vereniging veilig voelt. Quick streeft ernaar ieder kind, ongeacht leeftijd, afkomst of niveau een vertrouwd, gewaardeerd en veilig gevoel in de vereniging te bieden. Uw rol als ouder hierin is onmisbaar en daarom worden ouders bij Quick intensief betrokken en geïnformeerd.

Honkbalkleding en -materiaal?

Voor nieuwe jeugd heeft Quick altijd een leenhandschoen beschikbaar; het enige dat uw kind nodig heeft om te beginnen bij Quick zijn sportschoenen en sportkleding.

Wanneer uw kind graag lid wil worden van Quick zijn er kleding en materialen die u en uw kind misschien zouden willen aanschaffen. De coach van team waarin uw kind gaat spelen kan u daar mee over vertellen.

Meteen aanmelden?

U kunt uw kind aanmelden met behulp van dit aanmeldingsformulier, dat u kunt invullen en dan printen en  ondertekenen.

Schoolhonkbal

Quick biedt in samenwerking met een aantal scholen nu ook schoolhonkbal aan. Dit is een actieve en leerzame vorm van naschoolse opvang en vindt plaats in de en rondom je eigen basisschool. Lees op deze pagina meer over schoolhonkbal en bij welke scholen we dit momenteel aanbieden.

Korting voor kinderen uit Nieuw-West met stadspas 

Stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam heeft Aboutalebgelden beschikbaar voor kinderen woonachting in Stadsdeel Nieuw-West, met een stadspas. Met deze gelden krijgen deze kinderen de mogelijkheid om éénmalig met 90% korting een jaar lid te worden van clubs en verenigingen op het gebied van sport of kunst en cultuur. Dit zorgt ervoor dat de financiële bijdrage van het kind minimaal is en geeft het kind de kans zijn/haar talenten ook bij Quick te ontdekken.

Hoe werkt het?

Het kind dat lid wil worden, schrijft zich in bij de desbetreffende vereniging en geeft aan gebruik te willen maken van de Aboutaleb regeling. Stadsdeel Nieuw West neemt 90% van het lidmaatschapsgeld voor haar rekening, die worden betaald met de Aboutalebgelden. De overige 10% moet het kind (de ouders) zelf betalen. De gelden zijn enkel beschikbaar voor lidmaatschapsgeld, niet voor clubkleding en ander benodigd materiaal.

Contributietarieven voor de jeugd

Wat kost honkbal bij Quick?

De contributie is gekoppeld aan de leeftijd van uw kind. Onderstaande tarieven zijn geldig vanaf 2021.

Schoolhonkbal:
Van 6 tot en met 12 jaar: € 83,50 per jaar*

Beeball:
Van 6 tot en met 9 jaar: € 91,00 per jaar

Pupillen:
Van 9 tot en met 12 jaar: € 114,00 per jaar

Aspiranten:
Van 12 tot en met 15 jaar: € 137,00 per jaar

Junioren:
Vanaf 15 jaar: € 152,50 per jaar

Trainingslid:
Tot 18 jaar: € 71,00 per jaar

* Het jaar loopt door twee schooljaren heen. De contributie wordt per half schooljaar (€ 41,75) voldaan.
Inschrijving via de begeleiders op de scholen.

Contributies worden geïnd via automatische incasso. 

Het contributiejaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.
Bij inschrijving gaat u akkoord met de ouderafspraken behorend bij het lidmaatschap van uw kind bij Quick.

Woont u in stadsdeel Nieuw-West en heeft u een stadspas? Dan kunt u extra korting krijgen. Meer informatie is hier te vinden.

sluiten