Heren 4

Quick Heren 4 speelt 5e klasse wedstrijdsport

Organisatie

De coach van heren 4 is Hans-Peter Harmsen - nulzes 54 337 275

 

 

 

 

  • Ga naar Teamers.nl om aan te geven wanneer je aanwezig bent.
  • Gebruik je Google Calendar? Voeg dan deze agenda-URL toe aan je calendars.

 

Wedstrijdverslagen

Thamen – Quick Heren 2

18 aug 2012

Wat een spannende pot! En wat een resultaat! Geheel tegen mijn gewoonte in schrijf ik er een wedstrijdverslag over.

Na een moeizame ronsel-actie had ik uiteindelijk een heel aardig team op de been. Toch begonnen we niet echt lekker. Laurens (ja, die Laurens) had een honkslag maar daarnaast 3 x 3 slag. Maar gelukkig kwam Thamen ook niet ver en toen begon het bij ons te lopen. Richard een hit, HP een stootslag-honkslag, Joost geraakt werper, Bart nog een hit en toen was het 2 - 0 voor ons.

In de vierde inning bouwden we dit uit naar 4-0 wat snel 4-2 werd na twee verre line drives van Thamen richting 7½ en 8 ½. Het was duidelijk te zien dat het hete weer zijn tol eiste van Richard. Na 6 strikeouts werd hij nu toch steeds beter geraakt. Tijd voor Joos op de heuvel. Intussen stond het 5-3.

En toen kwam de laatste inning. Bart rende te enthousiast door via 2 naar 3 en werd daar uitgemaakt. Pierre rende naar 3 maar daar toen voorbij!?! Ook uit.

Met 5-3 voor was de de laatste slagbeurt voor Thamen. Honkslag! Hit by pitch! Honkslag! De honken vol nul uit. Au!

Toen gelukkig een strike out en daarna meteen een jammere aangooi van Bart (3e honk) op Ivar (catch) en het stond 5 - 4. Honken vol één uit. Net toen ik dacht dat we het verpest hadden, ving Joost een ploppertje; en hij maakte het daarnastijl af met nog een strikeout.

5-4 Overwinning! 3 uit 3 voor Bart. 

Met dank aan Jorik, Laurens, Joost en Pierre.

HP

 

DSS 3 – Quick Heren 2

1 juli 2012

 

‘s Ochtends op de fiets naar oppikpunt Mark. Onderweg kwam ik Minke tegen, en we gingen verder tegelijk op. Hoewel wij stipt om 10 uur voor de deur stonden, was Mark zelf wat minder snel.. Guus had hem 10 minuten eerder wakker gebeld.

Al gauw bleek dat ondanks slaaptekort en een drankoverschot Mark alsnog zeer aanwezig, druk en vrolijk was. Hij had zin om in zijn nieuwe blauwe pak te spelen, hij voelde dat er gewonnen zou gaan worden en hij hoopte niet te hoeven pitchen.

Netjes op tijd was iedereen, maar pas om 11 uur kreeg DSS het hek open, en kon men het kunstgrasveld betreden, waar de duiven al te vinden waren.

Het infieldje ging niet al te best, het was een zeer snel veld. Toen ik daarna aan Mark vroeg of hij nu ook nog hoop had, was het antwoord “jah zeker!” en ondanks zijn hoop, zou hij toch de heuvel gaan betreden.

Aan slag begonnen we niet veel belovend, 4 op 3 af, mede door een dubbelspel.

In het veld ging het goed, en al hebben we de honken 2 keer vol laten lopen, is er toch maar 1 puntje binnen gekomen en konden wij weer “gelijk gaan maken”. “Gelijk maken alleen?, er overheen toch?” “Ja natuurlijk, maar dan moet je toch eerst gelijk maken”.

Guus begon de tweede slagbeurt met een 2 honkslag en kwam vervolgens binnen door een mooie tik van Sabri. Piet sloeg vervolgens Sabri binnen door middel van een 2 honklsag en HP sloeg het laatste puntje binnen van deze inning.

Wij: 3 Zij: 1

Vervolgens deden wij een 3 op 3 afje, door 3 mooie vangballen in het infield.

Wij mochten weer aan slag, waarbij Richard een 3 honkslag sloeg en HP, Mark en Sabri door een honkslag op de honken kwamen. De rest kon door foutjes het veld betreden. 5 punten heb ik genoteerd.

In de ander helft van deze inning, sloeg de tegenpartij wat honkslagen en konden zij het tweede puntje binnen slepen. Guus gooide vervolgens de bal naar het tweede honk, terwijl 3 bezet was. Heilig er van overtuigd was ik, dat dat zonde was, omdat de loper op 3 dan naar thuis zou gaan. Maaaaarrrr de nul werd gemaakt op 2, en dat was de derde nul. Bam! Guus doet het dus lekker als catch.

Piet kwam vervolgens door geraakt werper op het eerste honk. Geraakt door de vrouwelijke pitcher. Zij en de catcher vonden dat hij geraakt werden boven de plaat. In de inning erna werd hij wederom geraakt, maar zoals de pitchtster toen zei, was het deze keer wel echt zo, al vond de catch van niet. Gerard en Sabri sloegen vervolgens weer 2 puntjes binnen.

De slagbeurt van de tegenpartij leverde hen 1 punt op, maar Mark zorgde voor maar liefst 2 nullen, waaronder zijn eerste 3 slag van deze wedstrijd. De ander was een geslagen bal die hij eerst liet vallen en vervolgens netjes oppakte en de nul op 1 met Richard maakte (dat golfje eronder is dus wel echt handig gebleken Minke, anders had ik er niet aangedacht nu ;-D).

Wij: 10 Zij: 3

De doelstelling van 10 punten halen, was behaald! Geen idee nog steeds waarom dit de doelstelling was. En zoals ik me al wat eerder had bedacht, moest de doelstelling maar worden bijgesteld: Winnen!

Toen we aankwamen hadden we express de auto verder weggezet, al dacht ik “nah die hekken zijn zo hoog, daar komen ze toch niet met de ballen”. Nou uhhh wel dus. Mark sloeg een Home Run! De bal ging zo hard (en dat ook nog eens op een pitcher die niet zo hard gooit) dat ik ‘m er niet eens uit heb zien gaan... Hij was er zo blij mee, dat ie spontaan langs de thuisplaat liep. De scheids wees hem hier later op en Mark sloeg zichzelf lichtelijk voor zijn hoofd.

De tegenpartij ging vervolgens weer puntloos het veld in na hun slagbeurt, door de 2e en 3e drie slag en een vangbal van pitcher Mark.

Aan onze kant werden er nog weer twee puntjes binnen geslagen, en in het veld werd het weer mooi dichtgehouden mede dankzij een dubbelspel en met Richard als closing pitcher.

 

Wij: 17 Zij: 3

 

Opgesomd door coach HP:

 

“Ja, het was zo'n partij waarbij alles loopt. Slaan, honklopen, fielden, pitchen!, catchen, dubelspel. En een homerun! Groot veld, 6 meter hoog hek achterin en toch er overheen. Ik zeg niet van wie want dan gaat ie naast zijn schoenen lopen”

en

"we hebben er eentje meer gescoord dan zij, en zij eentje minder dan wij" (kijkend naar de vorige ontmoeting van 16-4).

De opmerking van een toeschouwer die naar eigen zeggen na 3 inningen genoeg had van het fouten festijn (aan DSS kant dan), deed geen eer aan onze slagkracht en mooie acties.

Dank heren, voor het behalen van de eerste overwinning dit jaar, een fris windje en de zon in Zandvoort, uh Haarlem, uh Bloemendaal!

Op naar de volgende!!!

 

Marina

Badhoevedorp - Quick H2

Zondag 25 april 2010

 

Op de rustdag in de week, reed ik op mijn fietsje door het pitoreske Slotendorpje en het rustige Badhoevedorp.

De Amsterdammers op het veld verstoorde dit vredige gevoel (but I am happy to be back), ondanks een warm onthaal van HP.  Er was wat ontevredenheid over mensen die te laat waren (Pierre had het gemeld, maar Jan was Sjaak Afhaak zonder excuus…).

De wilde ideeen kwamen al: dan moeten we maar 3 keer rond slaan, en dan hebben we ook 3 nullen. Maar uiteindelijk was Pierre op tijd en hoefde we ons daar geen zorgen over te maken.

De calls van de scheids waren echter een heel ander verhaal… Wun had moeite en begon bp te gooien, zodat ze misschien niet allemaal wijd gecalld werden. Om Pierre te quoten: “Is it a bird? Is it a plane? No it’s ball… “

Na de pitcher wissel en een nuttige opmerking werden er schijnbaar wat meer strikes gegooid.

De eerste inning ging gelijk op. Er werd veel geslagen. Helaas werden de ballen van de tegenpartij niet goed verwerkt, en onze ballen wel.

Nog wel het vermelden waard was het eigenhandige dubbelspel van HP (vangbal en de nul op zijn 2e honk). Dit deed hij overigens bijna 2 keer.

 

Wij: 5 Zij: 17           

Marina

Badhoevedorp - Heren 2

Zondag 22 september 2009

Maar weer eens een wedstrijdverslag van een Quick wedstrijd, naar aanleiding van wat mooie uitspraken!

Het was weer een mooie dag in September en de een na laatste wedstrijd van het seizoen stond op het programma. Schijnbaar stond Quick laatste in de competitie…ging het zo slecht dan dit seizoen?

Nou goed de wedstrijd: in tegenstelling tot de vorige wedstrijd werd er veel geslagen, en zat de bank vol. "Het 3e honk is echt dichtbij vanaf 2" (HP) "hahaha ja idd bij ons is die afstand veel verder ja" "ach je begrijpt wat ik bedoel toch" en "de ballen kwamen op piemelhoogte" (Ivar) alleen was de scheids het daar niet mee eens.

Richard heeft de hele wedstrijd gepitched en deed dit verdienstelijk, ondanks een inning waarbij de scheids (volgens Ivar dus geheel onterecht) heel veel wijd callde...

Ook had Richard nog een mooie uitspraak richting Eelke die (zoals 1 van de velen tijdens de wedstrijd) het tweede honk stal: "haal die piano van je rug!" waarop het antwoord in de dugout was: " en die ijskast ook!", want ja het 3e honk is zo dichtbij! Achteraf was het 'excuus' (voor zover je die nodig hebt als je safe bent) dat hij ook nooit een steel teken krijgt :D.

Aangezien de bank dus vol zat, werd er wat gewisseld, ondanks het goeddraaiende team. Vandaar dat de volgende conversatie tussen Arjen en Edgar na de wissel het vermelden waard is:

Edg: "Nou ben ik gewisseld, terwijl ik al die mensen op 1 heb uitgemaakt" Arj: "ja nou ben ik gewisseld, omdat ik al die ballen van jou heb weten te vangen" Edg: "ja en ik omdat ik een linedrive sloeg" Arj: "ja en ik omdat ik safe was na die insluitactie" (add.Marina: "en Arjen omdat ie die super catch maakte (dat was hij toch?), en Edgar omdat hij voor de nul op 1 ging (dat moet ik toch oefenen??!) ipv zijn eigen honk)..." Conclusie: "...we zijn gewisseld, omdat we geen matching outfits hebben!" Edg: "ik heb niet het goede shirt (terwijl ik die allang besteld heb)" Arj: "ja en ik omdat ik niet de goed broek heb".

Goed de wedstrijd: 12-8 gewonnen! O nee 12-9, ook ik maak weleens foutjes... het was dus zoals HP ook al zei na afloop, iets spannender dan ik had verwacht.

Op naar de laatste wedstrijd en voorlopig niet meer de laatste plek!!

Marina

sluiten