Softballen?

Als je wilt gaan softballen dan moet je er rekening mee houden dat het een zomersport is. Dit betekent dat de competitie gespeeld wordt in het seizoen waar bijvoorbeeld hockey juist stopt; de maanden april t/m september. De seizoensvoorbereiding begint al in januari, met zaaltrainingen. In maart trainen we buiten en worden er oefenwedstrijden gespeeld. Rond juli zijn er altijd een maand geen wedstrijden i.v.m. de vakanties. De wedstrijden en trainingen zijn op doordeweekse avonden. Ieder team heeft vaste wedstrijd- en trainingsavonden die aan het begin van het seizoen worden bepaald.

Damessoftbal

We hebben bij Quick vijf damesteams die spelen in de 2e tot en met de 5e klasse. Op het moment hebben we in Dames 1, 2 en 3 nog ruimte voor ervaren speelsters. Heb je nog geen of minder ervaring? Dan ben je van harte welkom bij Dames 4 of 5! Meer informatie over onze teams vind je hier.

Herensoftbal

Quick heeft drie herensoftbalteams die spelen in de 3e klasse. In alle teams is nog ruimte voor enkele spelers. Meer informatie over onze teams vind je hier.

Competitie of alleen trainen?

Je kan bij Quick ook alleen trainen; hiervoor zijn speciale contributietarieven en er zullen afspraken gemaakt worden met welk team je wekelijks mee kan doen. Uiteraard kun je als trainingslid ook meedoen met toernooien en andere Quick-activiteiten.

Kosten

Allereerst betaal je contributie. We hebben verschillende tarieven; studenten krijgen bij ons korting. De actuele tarieven vind je hier.

Iedereen heeft een eigen handschoen, veldschoenen en een tenue. Natuurlijk kun je in het begin altijd een handschoen van Quick lenen zolang je er nog geen hebt. Handschoenen zijn er in alle soorten en maten, maar een goede is wel vanaf 40 euro te krijgen. Daarnaast zijn veldschoenen erg handig; echte softbalschoenen zijn natuurlijk leuk, maar ook op voetbalschoenen kan je prima spelen. Elk jaar bestaat er de mogelijkheid om tenues te laten maken, de kosten hiervoor bedragen ongeveer 100 euro.

Voor al het andere materiaal, zoals knuppels en ballen, zorgt de club en dit is bij de contributie inbegrepen.

Veld, zaal en andere faciliteiten

Onze accommodatie

Ons veld ligt in het zuidwesten van Amsterdam en is in de winter van 2012 op 2013 compleet gerenoveerd. We beschikken hier over twee velden; een combinatieveld en een trainingsveld. Het sportpark (Sportpark Sloten) is goed te bereiken; de meeste leden komen met de fiets uit alle delen van Amsterdam. Maar ook met de auto of motor ben je zo op het sportpark; het sportpark ligt direct aan (het begin van) de A4 en parkeren is gratis. Ook met het openbaar vervoer is het sportpark goed bereikbaar; zie de routebeschrijving.

Zaaltraining

Tijdens de eerste maanden van het jaar bereiden we ons voor op het seizoen. Omdat het dan buiten nog te koud is trainen we binnen. De seizoensvoorbereiding begint in januari. Er wordt getraind in meerdere zalen, welke verschilt per jaar en per team. Voor de senioren zijn dit vaak Sporthallen Zuid of de zalen van de  sportcentra van de VU, UvA of HvA.

In november en december organiseren we voor beginners vaak extra zaaltrainingen om het spelletje te leren.

Andere faciliteiten

Uiteraard beschikken we over kleedkamers en over een gezellige kantine waar je ook na de training of wedstrijd nog een drankje kunt drinken.

Winkels voor honk- en softbalspullen

Nihek

Dichstbijzijnde winkel vanuit Amsterdam. Op het eerste oog een wat kleinere winkel, maar het assortiment is groter dan je denkt en je krijgt veel (en goed) advies!
Rijksstraatweg 86G, Haarlem
www.nihek.nl

Forelle

Grotere winkel voor 'American Sports'. 
Alphen a/d Rijn
www.forelle.com

SSK

Grotere winkel, ook prima via internet te bestellen.
Goudreinette 2, Den Haag
www.sskeurope.com

Quick webwinkel

Voor Quick-tenues, kleding en merchandise.

www.quickamsterdam.nl/nl/home/winkel

 

Interesse in softbal?

Vul dit formulier in en we nodigen je uit voor een vrijblijvende training!

Meer informatie over softballen bij Quick vind je hier.

sluiten