Honkballen?

Als je wilt gaan honkballen moet je er rekening mee houden dat het een zomersport is. Dit betekent dat de competitie gespeeld wordt in het seizoen waar voetbal juist stopt; de maanden april t/m augustus. Rond juli zijn er altijd een maand geen wedstrijden i.v.m. de vakanties. De wedstrijden zijn bijna altijd op zondag en afhankelijk van het team duren ze 2 uur of langer. Zolang de zon het toelaat wordt er op een doordeweekse avond getraind. Ieder team heeft een vaste avond die aan het begin van het seizoen wordt bepaald.

Competitie of alleen trainen?

Je kan bij Quick ook alleen trainen; hiervoor zijn speciale contributietarieven en er zullen afspraken gemaakt worden met welk team je wekelijks mee kan doen. Uiteraard kun je ook meedoen met toernooien en andere Quick-activiteiten.

Kosten

Allereerst betaal je contributie. We hebben verschillende tarieven; studenten krijgen bij ons korting. De actuele tarieven vind je hier.

Iedereen heeft een eigen handschoen, veldschoenen en een tenue. Natuurlijk kun je in het begin altijd een handschoen van Quick lenen zolang je er nog geen hebt. Handschoenen zijn er in alle soorten en maten, maar een goede is wel vanaf 40 euro te krijgen. Daarnaast zijn veldschoenen erg handig; echte spikes zijn natuurlijk leuk, maar ook op voetbalschoenen kan je prima spelen. Elk jaar bestaat er de mogelijkheid om tenues te laten maken, de kosten hiervoor bedragen ongeveer 110 euro.

Voor al het andere materiaal, zoals knuppels en ballen, zorgt de club en dit is bij de contributie inbegrepen.

Veld, zaal en andere faciliteiten

Onze accommodatie

Ons veld ligt in het zuidwesten van Amsterdam en is in de winter van 2012 op 2013 compleet gerenoveerd. We beschikken hier over twee velden; een combinatieveld en een trainingsveld. Het sportpark (Sportpark Sloten) is goed te bereiken; de meeste leden komen met de fiets uit alle delen van Amsterdam. Maar ook met de auto of motor ben je zo op het sportpark; het sportpark ligt direct aan (het begin van) de A4 en parkeren is gratis. Ook met het openbaar vervoer is het sportpark goed bereikbaar; zie de routebeschrijving.

Zaaltraining

Tijdens de eerste maanden van het jaar bereiden we ons voor op het seizoen. Omdat het dan buiten nog te koud is trainen we binnen. De seizoensvoorbereiding begint in januari. Er wordt getraind in meerdere zalen, welke verschilt per jaar en per team. Voor de senioren zijn dit vaak Sporthallen Zuid of de zalen van de  sportcentra van de VU, UvA en HvA.

Andere faciliteiten

Uiteraard beschikken we over kleedkamers en over een gezellige kantine waar je ook na de training of wedstrijd nog een drankje kunt drinken.

Winkels voor honk- en softbalspullen

Nihek

Dichstbijzijnde winkel vanuit Amsterdam. Op het eerste oog een wat kleinere winkel, maar het assortiment is groter dan je denkt en je krijgt veel (en goed) advies!
Rijksstraatweg 86G, Haarlem
www.nihek.nl

Forelle

Grotere winkel voor 'American Sports'. 
Alphen a/d Rijn
www.forelle.com

SSK

Grotere winkel, ook prima via internet te bestellen.
Goudreinette 2, Den Haag
www.sskeurope.com

Quick webwinkel

Voor Quick-tenues, kleding en merchandise.

www.quickamsterdam.nl/nl/home/winkel

 

Interesse in honkbal?

Vul dit formulier in en we nodigen je uit voor een vrijblijvende training!

Meer informatie over honkballen bij Quick vind je hier

sluiten