Geschiedenis

Als oudste honkbalclub van Europa heeft Quick een roemruchte geschiedenis. Lees op deze pagina's over de historie.

Al meer dan 100 jaar oud

Op 1 maart 2013 was het precies 100 jaar geleden dat A.H.C. Quick is opgericht. Quick is daarmee de eerste Nederlandse honkbal- en softbalvereniging vereniging in Europa die deze leeftijd bereikt. Een eeuw lang al, of een centennium, hebben de Quickleden kunnen genieten van deze club. Deze historische gelegenheid laten we niet onopgemerkt aan ons voorbij gaan.

Een rijke historie

De geschiedenis van de vereniging is goed bewaard gebleven in het archief. Het gaat zelfs terug tot voor de oprichting van de vereniging met een foto waarop een gelegenheidswedstrijd honkbal wordt gespeeld op het IJsclubterrein, het tegenwoordige Museumplein in Amsterdam. Het archief is aangevuld met verhalen van oud-leden en dat heeft het jubileumboek 100 jaar A.H.C. Quick opgeleverd. 

Club van 100

In het jubileumjaar richten we tevens de Club van 100 op, waarvan u voor onbepaalde tijd lid kunt worden en waarmee u A.H.C. Quick sponsort. Het sponsorgeld komt geheel ten goede aan het jubileum zoals de receptie en het jubileumboek zodat we er samen met u een onvergetelijk jubileumjaar van kunnen maken.

Overzicht van oud-leden

In de afgelopen jaren heeft Quick jaarlijks een reunie voor oud-leden georganiseerd. Hierdoor zijn veel oud-leden opnieuw met elkaar in contact gekomen. Tevens hebben zij ons geholpen met het aanvullen van het oud-leden bestand en met het aanbieden van historisch materiaal dat uiteindelijk in het jubileumboek is opgenomen. Bekijk het overzicht van oud-leden en ere-leden.

Jubileumboek

Het meest waardevolle document dat ooit in de geschiedenis van Quick is geschreven, is het 100 jaar A.H.C. Quick jubileumboek. Het is voor € 10,- te bestellen in de online winkel.

 

Jubileum gadgets

Onder de categorie 'Specials' in de online winkel kun je nog een aantal jubileum gadgets bemachtigen, zo lang de voorraad strekt. Tevens in het clubhuis te verkrijgen.

 • Verjaardagskalender € 7,50
  Een tikkeltje ondeugend en is speciaal gemaakt ter ere van haar honderjarig bestaan in 2013. 
 • Badge € 5,-
  Om op je jersey te strijken. Strijk instructies meegeleverd.
 • Heupfles € 5,-
  Een reliqui overgebleven van het Roaring 20's jubileum gala feest.
 • Pin € 2,50
  Typisch een collectors item.
sluiten